Vores vine

Brages vine kan fortsat købes - kontakt Troels Juel via mail tjuel@mail.dk eller ring på 96 64 61 63.

 

Vine fra Brages vingård

 Årgang

Navn

Beskrivelse

Vinbondens anbefaling

Pris

 2011

Brage Rosévin 2011

 

Dansk rosévin fremstillet af danske druer dyrket i Brages vingård i Vestjylland.

Druerne er håndplukkede og omhyggeligt sorteret, så kun sunde og modne druer bliver brugt til vinen.

Der er anvendt en nøje udvalgt gærstamme, som fremhæver vinens unikke danske karakter. Der gæres kun få timer på druemassen, så friskheden bevares. Efter presning foregår gæringen ved lave temperaturer. For at bevare flest mulige smagsnuancer er vinen ufiltreret, og bundfald (vinsten) kan dannes med tiden.

Brage Rosévin 2011 er let bronzefarvet og har en duft af modne bær. Smagen er frisk og let pebret med undertoner af jordbær, stikkelsbær og citrus.

Vinen nydes bedst ved 10-12 °C og passer glimrende til lette retter af fisk, kylling og svinekød. Er også god i sommersolen.

Druer: Rondo 91%, Leon Millot 8%, Regent 1%.
 

Overraskende kraftig rosevin. 125,-

 2010

Brage Rødvin 2010

 

Dansk rødvin fremstillet af danske druer dyrket i Brages vingård i Vestjylland.

Druerne er håndplukkede og omhyggeligt sorteret, så kun sunde og modne druer bliver brugt til vinen.
Der er anvendt en nøje udvalgt gærstamme, som fremhæver vinens unikke danske karakter.
I starten gæres kortvarigt på druemassen, hvilket især bidrager med farve og en række smagsstoffer. Efter presning foregår gæringen ved relativt lave temperaturer. For at bevare flest mulige smagsnuancer er vinen ufiltreret, og bundfald (vinsten) kan dannes med tiden.

Brage Rødvin 2010 har en flot purpurrød farve. Smagen er tør med god syre. Mange toner af solbær samt lidt eukalyptus, peber og vanilje. En god vin til mad.

Vinen nydes bedst ved 16 – 18 °C og passer godt til kylling, svine- og oksekød.

Druer: Rondo 92%, Leon Millot 5%, Regent 3%.
 
Trods et dårligt vækstår er rødvinen overraskende god og vi forventer at den vil udvikle sig ganske meget de kommende år. 120,-

 2010

Brage Hvidvin 2010

 

Dansk hvidvin fremstillet af danske druer dyrket i Brages vingård i Vestjylland.

Druerne er håndplukkede og omhyggeligt sorteret, så kun sunde og modne druer bliver brugt til vinen. Der er anvendt en nøje udvalgt gærstamme, som fremhæver vinens unikke danske karakter. Gæringen foregår langsomt under kolde forhold, hvilket giver en tør, sprød og frugtagtig vin. For at bevare flest mulige smagsnuancer er vinen ufiltreret, og bundfald (vinsten) kan dannes med tiden.

Brage Hvidvin 2010 har en herlig duft af hyldeblomst og eksotiske frugter. Farven er let gylden. Smagen er tør med nuancer af lemon og friske æbler.

Vinen nydes bedst ved 10 – 12 °C og passer godt til fisk, skaldyr, svinekød samt ost.

Druer: Solaris 42%, Madeleine Angewein 40%, Zalas Perle 10%, Orion 7%, Phoenix 1%.
 

En god hvidvin som vil udvikle sig yderligere de næste par år.

En meget lille årgang med kun 60 flasker!

Udsolgt

 2010

Brage Rosévin 2010

 

Dansk rosévin fremstillet af danske druer dyrket i Brages vingård i Vestjylland.

Druerne er håndplukkede og omhyggeligt sorteret, så kun sunde og modne druer bliver brugt til vinen.
Der er anvendt en nøje udvalgt gærstamme, som fremhæver vinens unikke danske karakter. Der gæres kun få timer på druemassen, så friskheden bevares. Efter presning foregår gæringen ved lave temperaturer. For at bevare flest mulige smagsnuancer er vinen ufiltreret, og bundfald (vinsten) kan dannes med tiden.

Brage Rosévin 2010 har en farve og duft som modne jordbær. Smagen er frisk med nuancer af jordbær, hindbær og lidt citrus.

Vinen nydes bedst ved 12-14 °C og passer glimrende til lette retter af fisk, kylling og svinekød. Er også god i sommersolen.

Druer: Rondo 100%.
 
Den første årgang af rosévin fra Brage vin har fået mange rosende bemærkninger.

 

Udsolgt

 2009

 

Brage Rødvin 2009 Exceptionel

Dansk rødvin fremstillet af danske druer dyrket i Brages vingård i Vestjylland.

Druerne er håndplukkede og omhyggeligt sorteret, så kun sunde og modne druer bliver brugt til vinen.
Der er anvendt en nøje udvalgt gærstamme, som fremhæver vinens unikke danske karakter.
I starten gæres kortvarigt på druemassen, hvilket især bidrager med farve og en række smagsstoffer. Efter presning foregår gæringen ved relativt lave temperaturer. For at bevare flest mulige smagsnuancer er vinen ufiltreret, og bundfald (vinsten) kan dannes med tiden.

Brage Rødvin 2009 Exceptionel har en flot purpurrød farve. Smagen er rund med kraftigt præg af solbær, samt nuancer af mint, peber og vanilje.

Vinen nydes bedst ved 16 – 18 °C og passer godt til kylling, svine- og oksekød. Også god efter måltidet.

Druer: Rondo 85%, Regent 15%.
 
Vores bedste rødvin. Udsolgt

 2009

Brage Rødvin 2009 Classic

Dansk rødvin fremstillet af danske druer dyrket i Brages vingård i Vestjylland.

Druerne er håndplukkede og omhyggeligt sorteret, så kun sunde og modne druer bliver brugt til vinen.
Der er anvendt en nøje udvalgt gærstamme, som fremhæver vinens unikke danske karakter.
I starten gæres kortvarigt på druemassen, hvilket især bidrager med farve og en række smagsstoffer. Efter presning foregår gæringen ved relativt lave temperaturer. For at bevare flest mulige smagsnuancer er vinen ufiltreret, og bundfald (vinsten) kan dannes med tiden.

Brage Rødvin 2009 Classic har en flot purpurrød farve. Smagen er frisk og med god syre. Mange toner af bær samt lidt eukalyptus og peber. En rigtig god vin til mad.

Vinen nydes bedst ved 16 – 18 °C og passer godt til kylling, svine- og oksekød. Også til kraftige retter.

Druer: Rondo 77%, Regent 12%, Leon Millot 11%.

 

Er absolut drikkeklar nu, men udvikler sig også fortsat til det bedre.

 100,-

 2009

Brage Hvidvin

Dansk hvidvin fremstillet af danske druer dyrket i Brages vingård i Vestjylland.

Druerne er håndplukkede og omhyggeligt sorteret, så kun sunde og modne druer bliver brugt til vinen.
Der er anvendt en nøje udvalgt gærstamme, som fremhæver vinens unikke danske karakter.
Gæringen foregår langsomt under kolde forhold, hvilket giver en tør, sprød og frugtagtig vin. For at bevare flest mulige smagsnuancer er vinen ufiltreret, og bundfald (vinsten) kan dannes med tiden.

Brage Hvidvin 2010 har en herlig duft af hyldeblomst og eksotiske frugter. Farven er let gylden. Smagen er tør med nuancer af lemon og friske æbler.

Vinen nydes bedst ved 10 – 12 °C og passer godt til fisk, skaldyr, svinekød samt ost.

Druer: Solaris 42%, Madeleine Angewein 40%, Zalas Perle 10%, Orion 7%, Phoenix 1%.
 

Er drikkeklar nu men vil blive lidt mere rund de næste 2 år.

 150,-

 2008

Brage Rødvin

Dansk rødvin fremstillet af danske druer.Vinen har en klar rød farve og en smag med et behageligt strejf af friske frugter. Bedst ved 14 – 16 °C. Passer godt til lyst kød som f.eks. kylling og svinekød.

Druer: Rondo 53 %, Regent 27 %, Leon Millot 20 %.

Er passende moden. Vinder kun lidt ved yderligere lagring. En god rødvin fremstillet efter vores nye gæringsstrategi.

Kun få flasker tilbage!

80,- 

 2008

Brage Hvidvin

Dansk hvidvin fremstillet af danske druer.
Vinen har en let krydret smag, et strejf af valnød
samt en frisk duft af bl.a. hyldeblomst.
Bedst ved 9 – 11 °C
Passer godt til fisk og skaldyr.

Druer: Zalas Perle 66%, Phoenix 12%, Madeleine Angewein 8%, Solaris 7%, Orion 7%.
 

 

 

Er passende moden.

 Udsolgt

 2007

Brage Rødvin

Dansk rødvin fremstillet af danske druer.
Vinen har klar rød farve med en let syrlig smag
af friske frugter.
Bedst ved 14 – 16 °C
Passer godt til f.eks. fisk eller lyst kød.
 
Druer: Rondo 87 %, Leon Millot 13 %.

Er moden og skal drikkes nu eller indenfor 1-2 år.

70,-

2007 

Brage Hvidvin

Dansk hvidvin fremstillet af danske druer.
Vinen har en let krydret smag med en god syre og
en karakteristisk duft af hyldeblomst.
Bedst ved 9 – 11 °C
Passer godt til fisk og skaldyr.
 
Druer: Zalas Perle 90%, Orion 5%, Solaris 1%, Phoenix 3%, Madeleine Angewein 1%
Vinen er ufiltreret.

 

 

 

Kun få flasker tilbage

150,- 

 2006

Brage Rødvin

Dansk rødvin fremstillet af danske druer.
Vinen har en flot mørkerød farve, en frisk syrlig
”nouveau” smag med et strejf af friske
frugter, tobak og peber.
Bedst ved 14 – 16 °C

Passer godt til f.eks. fisk eller lyst kød.
Druer: Rondo og Regent.
 

Har udviklet sig positivt de sidste par år og er nu helt moden.

40,- 

 2006

Brage Hvidvin

Dansk hvidvin fremstillet af danske druer.
Vinen har en tør og frisk smag med elementer
af abrikos.
Bedst ved 9 – 11 °C
Passer godt til fisk og skaldyr.
 
Druer: Zalas Perle, Phoenix og Madeleine Angewein
 

 

Er moden og vinder ikke yderligere ved lagring.

 Udsolgt

2005

Brage Rødvin

Dansk rødvin fremstillet af danske druer.
Vinen har en behagelig afrundet smag
med nuancer af modne blommer.
Bedst ved ca. 16 ° C
Passer godt til de fleste retter.
 
Druer: Rondo.

 

Er helt moden og skal drikkes nu. Brune nuancer. En del vinsten 40,-

 2005

Brage Hvidvin

Dansk hvidvin fremstillet af danske druer.
Vinen har en frisk rund og blød smag med
en duft af lyng med et præg af tropiske
frugter .
Bedst ved 10 – 12 °C
Passer godt til fisk og skaldyr.
 
Druer: Zalas Perle, Phoenix og Madeleine Angewein.
 

 

Er moden og vinder ikke yderligere ved lagring.

Udsolgt 

Vi gør opmærksom på, at alle priser er inklusiv moms og ved afhentning.

Vi tager forbehold for tastefejl og prisændringer.

This website is copyright ® 2007, L. Ellerbæk. It is not legal to download text or photos without written permission.